Isnin, 11 Mei 2009

TAG dari YaNiE

Nie Tag dari yanie..heheh yg bertajuk.."1st time"..
1: 1st time naik kapal terbang ??
-uuiihh..pernah,masa pegi Uganda patblas taun lps..ekek,dlm mimpi je lerk..xpernah pegi..mmg tgh berangan nk naik kapal terbang..pg sabah,umah abg ipar,tiket sekarang bukan mahal pun,seratus lebih dh leh pegi,insya'allah..nnt2 akakn dpt gak naik kapal terbang..
2: 1st time beranak ??
- tanggal 18hb Julai 2008,hari Jumaat 6.45pm di Hospital Temerloh..aku selamat melahirkan anak pertama aku yg hensom,Muhammad Zafran Aqeel..i lov u yayang..
3: 1st time gi overseas ??
-pernah..pulau pangkor,langkawi,penang..seberang laut gak kn??ekkek..kalo sabah/serawak pun xlepas ini kn plak negara lain..hukhuk..sudah tentu blom..heheh,
4: 1st time duduk jauh dari family ??
- Masa form 1 ler,meneruskn tradisi keluarga..utk ddk di hostel..aku ddk kt SMKB,ek'eleh..xde la jauh sgt..kalo pecut 20minit dh sampai..tp tiap kali nk blk hostel mesti nangis..ngengade betul haku ketika itu kn??
5: 1st time kerja??
-Masa umur,20 thn..jd general clerk kt kedai letrik..mcm siot keje situ,mmg x best,kejap je keje..pastu brenti ar..konon2 keje sbb nk cari duit nk bertunang,last2 tunang aku (en.hubby) suruh brenti,dia bg duit je kt haku uat belanja bertunang...ekkeke
6.: 1st time rasa diri gemok ??
-Masa first time keje la aku gemuk,tp lepas kawin kurus blk sbb aku mmg bersemangt nk kurus..sehari sejam senamrobik ko..,sabar je la roomate aku masa study rafidah mengengok aku senamrobik sesorg,nk join takut bdn dia tinggal tulang+ kulit jerk..heheh
7: 1st time bercinta ??
- lps SPM,bercinta ngan rakan sekampung..mmg mak,abh,ngan akak2 x brape suka..dorg kata budak xde masa dpn..so,bila aku tgk keadaan dia skrg mmg sgt bersyukur sbb x go on ngan dia,mmg agak kelam la masa dpn dia..dia pun dh kawen,ada anak..(moralnya kawen la dgn restu keluarga..hokey??)
8:- 1st time diri cantik ??
-Masa ada org minat la..baru perasan diri cantik..ye la,mana la ada lelaki suka pompuan x cantikkn??heheh..
9:- 1st time masuk cinema ??
-Dgn bekas boyfren (skrg dh jd laki) kt ipoh perade,cerita "mistik" hheheh..(ingat ok??)
10:- 1st time admitted in hospital ??
-Masa ngandung,sbb ada kencing kotor..bahaya kata dr..so lepak hospital 3 ari,lps tu msk wad bersalin plak..dh bersalin msk lak wad Zafran AqeeL kene jaundis..dn last bebaru ini,uat biopcy kidney..
11:- Pilihan hati ??
- My love,my heart la..en.Ghazali tercinta..mmuuuahhh,i love u so mmuuucchh!!
12:- Last...Impian Hidup??
- ingin jadi anak yg baik,isteri yang taat dan ib u yang baik kp anak2..dan semoga berbahagia selalu disampaing keluarga..aaammiinn!!
sekian..
p/s: yanie..sila baca yerk..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila la komen..