Jumaat, 17 April 2009

TmN Putra Perdana BL@cKoUt

Malam tadi tgh kitorng lps my hubby dan aku dinner,meja pun x kemas lg..tetiba blackout la plak..huhu,kelam-kabut kitorg.Umah kitorg manalah penah spare lilin,sbb sebelum2 ni mmg xpernah blackout tetiba,dh la lampu yg kene cas pun hubby x cas..(x pernah guna pun)..heheh,nasib baik la my hubby mmg seorg yg tau bab2 elektrik ni..(mmg bidang dia pun) so, kt dlm store pun ada lampu kalimantang yg dh pasang wire utk DC (direc current),so pasang je le kt bateri kete yg baru beli tp x pakai lg..ha..gambo kt atas tu my hubby tgh psg lampu..

Ni zafran yg tengah kepanasan x pakai baju main ngan kipas stroller..nasib baik gak ada kipas nih..ehheh..kuat gak kipas ni berpusing..tp si zafran ibu ni pg main la plak..agak teruja sbb ada lampu2..hihih,

Dn ini la keadaan umah aku setelah lampu tersebut menyala..huhu,terang sampai ke dapur..heheh,xde le lemas ddk dlm gelap..Dlm kedaan yg boring gini maka my hubby pun nk bacala paper on9,huhu..dia pun psg la bateri notebook,heheh..pasang2 je terus warning bateri low,pastu terus terpadam..aarrgh..tensionnyer,tp lps sejam lebih, letrik ada semula..alhamdulillah..
P/s: Moral of the story..lain kali sedia kn payung sblm ujan..cas la aper2 benda yag perlu di cas untuk kegunaan semasa blackout..ekekek!(lps je letrik ada semula..maka xtvt cas2 brg letrik pun berlaku kt umah aku!!)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila la komen..